Lager jubileumsbok om Arctic Race-tilskuerne

Onsdag, 10. mai

I forbindelse med femårsjubileet til Arctic Race of Norway skal det publiseres en bildebok om det unike publikumsengasjementet rundt rittet. Les mer

Arctic Race gull verdt for næringslivet

Tirsdag, 18. april

Norges største sykkelritt skapte i 2016 en meromsetning for norsk næringsliv på over 93 millioner kroner, ifølge en fersk rapport. Dette er en økning på 14 prosent fra forrige kartlegging i... Les mer

Tilbake der eventyret startet

Onsdag, 4. januar

Den femte utgaven av Arctic Race of Norway arrangeres i hovedsak i Troms, hvor rittet går tilbake til sin opprinnelse på Andørja. Det ble klart under lanseringen av årets etapper i Oslo i dag.   Les mer

Et halvt tonn norsk laks til Sky

Onsdag, 14. desember

Vinneren av årets Arctic Race of Norway, Gianni Moscon, mottok 500 kg norsk laks på treningsleir på Mallorca denne uken. Les mer

mer nyheter

Partnere

HOVEDPARTNER

INSTITUSJONELL PARTNER

OFFISIELL PARTNER

OFFISIELL FAN

OFFISIELL LEVERANDØR

OFFISIELL MEDIAPARTNERE

OFFISIEL KRINGKASTER

Samfunnspartner

STATOIL

Hovedsponsor - Hovedpartner generell individuell partner
for tidklassifisering (blå og oransje trøye
Partner for beste unge rytter (hvit trøye)

© STATOIL
Statoil

Bli kjent med Statoil
Verden trenger mer energi, og vår oppgave er å levere den på en bærekraftig og ansvarlig måte. Siden 1972 har vi vært inspirert av utfordringen som ligger i å gjøre det umulige mulig.
Noen av våre mest innovative løsninger har vokst fram gjennom våre største utfordringer. Dette har lært oss å aldri gi opp og alltid arbeide for å ta ut hele potensialet i alt og alle. Førti år senere har selskapet vårt utviklet seg til å bli en ledende offshoreoperatør globalt, den nest største leverandøren av gass til det europeiske markedet, og en ambisiøs aktør innen vindkraft.
Nå har vi satt oss en enda større ambisjon: vi skal forme energiframtiden. Kan et olje- og gasselskap være en del av en bærekraftig energiframtid? Vi arbeider aktivt for å redusere klimautslipp, fastsette en karbonpris, og sikre fordeler for lokalsamfunn rundt omkring i verden. Vi skal utvikle ressursene ansvarlig og skape varige verdier for lokalsamfunnene.
Bransjen vår må være en del av løsningen. Vår ambisjon er å være verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent, fremme innovasjon innen havvind, og arbeide for å skape varig verdi for lokalsamfunnene.
Vi har 21.600 ansatte i mer enn 30 land over hele verden. Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger.

www.statoil.com

SpareBank 1 Nord-Norge

Offisiell partner
Partner for poengklassifisering (grønn trøye)

© SpareBank 1 Nord-Norge
Sparebank

Sammen får vi ting til å skje
Nord-Norge er mulighetenes landsdel og vår region opplever høy økonomisk fart basert på våre naturgitte fortrinn. Som landsdelens egen bank er vi opptatt av å bidra aktivt til utviklingen av Nord-Norge. Både som bank for folk og næringsliv, og gjennom vårt samfunnsengasjement med støtte til kulturliv, lag og foreninger.
Idrett og kultur danner kjernen i vårt samfunnsengasjement og bidrar til å skape aktivitet og mangfold. Det er derfor godt å se at dristige ideer kan utvikle seg til store folkefester og til samarbeid på kryss av fylkesgrenser. Arctic Race of Norway er et godt eksempel på dette, og vi er stolte over og ha vært med på laget fra første stund.
Som offisiell partner og sponsor for den grønne poengtrøya, ønsker vi å bidra til at Arctic Race of Norway blir en sykkelfest for hele familien. Siden 2013 har over 6 000 barn deltatt på SNN Mini Arctic Race. I år gjentar vi suksessen med sykkelløp for barn på Fauske, Sandnessjøen, Nesna, Mo i Rana og Bodø.
Sammen får vi ting til å skje.

www.snn.no

LAKS ER VIKTIG FOR NORGE

Offisiell partner
Partner for beste klatrer (laksetrøya)

© Johan Wildhagen
LAKS NORGE

Verdensstjerne i arktiske strøk
Den norske laksenæringen skaper store verdier både nasjonalt og lokalt. Mye av virksomheten skjer her nord i arktiske strøk – rett og slett et steinkast unna veien verdens fremste sykkelryttere konkurrerer under Arctic Race of Norway.
Her i nord har laksen et optimalt oppvekstmiljø med friskt, kaldt vann i et kjølig klima. Disse naturgitte forholdene sammen med hardtarbeidende lokalbefolkning, verdensledende teknologi og forskningsmiljøer, har skapt et produkt som ønskes av forbrukere og kokker fra hele verden. Norsk laks blir eksportert til mer en 100 land i verden. Faktisk spiser 14 millioner mennesker norsk laks hver dag.
Den norske havbruksnæringen har gått sammen i fellesprosjektet ”Laks er viktig”. I samarbeid ønsker aktørene å vise hvorfor laksen er viktig for Norge og resten av verden. Næringen er stadig i utvikling og jobber målrettet for å bli enda bedre Laksenæringen har med andre ord ikke nådd mållinjen. Jobber vi målbevisst, kan akvakultur være et av svarene på hva Norge skal leve av i fremtiden.

www.laks.no

HYUNDAI

Offisiell partner
Stolt sponsor av beste lagresultat

© HYUNDAI
Hyundai

Hyundai Motor Norway er stolt sponsor av verdens vakreste sykkelritt, Arctic Race of Norway. Hyundai leverer et bredt spekter av biler med fremtidsrettet teknologi, moderne design og god kvalitet. Hyundai er i dag helt i toppsjiktet blant de største bilprodusentene i verden og utmerker seg stadig med priser for design og nyvinninger på våre biler. Hyundai jobber kontinuerlig for å ivareta våre omgivelser og naturen og er pionerer på fremtidens teknologi; elektriske brenselcellebiler med hydrogen som drivstoff. Allerede nå ruller det et betydelig antall Hyundai hydrogenelektriske biler rundt på norske veier og eneste utslipp fra disse bilene er rent vann. I tillegg lanserer Hyundai denne høsten den helt nye IONIQ, en modellserie med hele tre motorvarianter; hybrid, plug-in hybrid og helt elektrisk.
Hyundai-familien er genuint opptatt av sport og støtter stolt idrettsarrangementer verden over. Hyundai Motor Norway og det landsdekkende forhandlernettverket gleder seg nå stort til å dele denne fantastiske festen med dere!

www.hyundai.no

STATSKOG

Offisiell fan

Hunting in the Saltfjellet mountains © Tare Steiro
STATSKOG

Statskog støtter Arctic Race of Norway – et sykkelløp med sjel, kreativitet og profesjonalitet som går i fantastiske omgivelser i Statskog-land. Dette er en folkefest som sprer lyst til å utforske vakker, nordnorsk natur både til nordmenn og TV-seere fra store deler av verden. Både Statskog og Arctic Race of Norway gir deg naturen.
Vi vil bidra til å bygge samfunnene der vi har virksomhet og eiendom. Arctic Race of Norway er virkelig noe bygger Nord-Norge og Norge!
Statskog er grunneier på vegne av staten. Det betyr at vi forvalter og utvikler verdier på 20 prosent av arealet i Fastlands-Norge. Det omfatter blant annet fellesverdier innen jakt, fiske og friluftsliv, men også verdiutvikling på vegne av fellesskapet innen skogbruk og eiendom.
Statskog er garantisten for at jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur er tilgjengelig for alle. Vi er stolt av å være samarbeidspartner med Arctic Race of Norway.

www.statskog.no

BYGGMAKKER

Offisiell fan

© BYGGMAKKER
BYGGMAKKER

Byggmakker er en av Norges ledende byggevarekjeder med 89 utsalgssteder over hele landet og med en omsetning på over 6 mrd. Vi har som visjon å bygge landet på en bærekraftig måte og vet at den som har god kunnskap tar bedre valg. Byggmakker skal derfor hjelpe folk å bygge smartere og våre kunder skal få alt de trenger hvor de måtte ønske det.
Byggmakker er en samfunnsansvarlig aktør. Derfor støtter vi Arctic Race og arrangerer også egne tiltak opp mot arrangementet. Vi har i år 15 lag med både ansatte og profesjonelle kunder som i hele vår har trent og konkurrert om å få være med på amatørrittet 13. august. Dette er både kulturbyggende for oss som selskap og helsebringende for deltagerne. I tillegg får de oppleve flott norsk natur og som det i et klimaperspektiv er viktig å ta vare på.

www.byggmakker.no

Scandic

Offisiell fan

© Scandic
Scandic

Over 50 år med kontinuerlig utvikling og ekspansjon har gjort oss til den største og best likte hotelloperatøren i Norden. Scandic er nå Nordens største hotelloperatør med et nettverk av 230 hoteller med nærmere 44 000 rom i syv land. Scandic kjøpte den markedsledende norske hotellkjeden Rica Hotels i 2014, og la dermed til 73 hoteller og 10 600 hotellrom i hotellporteføljen. Etter oppkjøpet er Scandic, i tillegg til å være markedsleder i Norden, også den nest største hotelloperatøren i Norge. Scandic er ledende innen mange områder av bærekraftig virksomhet. Bærekraft er en del av Scandics verdier - en integrert del av hele virksomheten, og som ansatte tar hensyn til i sitt daglige arbeid.

Vår misjon er å skape enestående hotellopplevelser for alle mennesker!

www.scandichotels.com

TELENOR NORGE

Offisiell fan

© TELENOR NORGE
TELENOR NORWAY

Telenor Norge er markedsleder innen telekommunikasjon og datatjenester i Norge. Selskapet er en del av Telenor-konsernet, som er en av verdens største mobiloperatører med flere enn 200 millioner mobilabonnementer og mobiloperatører i 13 markeder.
Telenor Norges tjenestetilbud inkluderer fast- og mobiltelefoni, bredbånds- og datatjenester for privat- og bedriftskunder.
Telenor setter sin ære i å ha den beste mobildekning i Norge. I løpet av 2017 vil Telenor ha 99,8 prosents befolkningsdekning på 4G.
Telenor har som første operatør lansert VoLTE (4G Tale). 4G Tale er en av de viktigste teknologi-skifter for mobilbasert tale noensinne. Telenor implementerer nå også WiFi Tale, som vil gjøre det mulig for våre kunder å ringe med mobilen via trådløse nettverk.

www.telenor.com

HELI-TEAM

Offisiell leverandør

© Chiligroup
Sparebank

Heli-Team er det ledende helikopterselskapet på det nordnorske innlandsmarkedet. Selskapet ble etablert allerede i 1988, og har hovedbase i Harstad. Med et bredt spekter av operasjoner tilbyr Heli-Team tjenester for både privatpersoner, firmaer og offentlige etater. De største kundegruppene befinner seg innenfor kraft og tele. Selskapet har en meget stabil og god økonomi. Visjonen: «Vi løfter Nord-Norge» symboliserer betydningen Heli-Team legger i det å være en aktiv bidragsyter til utviklingen av lokalsamfunnet.
Vi ser fram til å fly med deg!

www.heliteam.no

MESTA

Offisiell leverandør

Nye maskiner levers til Distrikt Troms © Gaute B. Iversen
MESTA

Sikkerhet på veien
Hver dag, over hele Norge, jobber Mesta for å sørge for at alle kommer trygt frem dit de skal. Mesta holder veier, broer, tunneler og jernbaner åpne og trygge for trafikk. Vi utfører også de mest krevende oppgavene innen elektrotekniske installasjoner for vei, bro og tunnel.

www.mesta.no

MAVIC

Offisiell leverandør

© A.S.O.(B.Bade)
MAVIC

Mavic har vært en av sykkelsportens stolte leverandører gjennom 126 år. Mavic ble grunnlagt i 1889 i Frankrike. I dag leverer Mavic integrerte Hjul-Dekk systemer for optimal ytelse og funksjon. De produserer i tillegg felger, pedaler og komponenter for kresne syklister så vel som profesjonelle ryttere. Mavic legger vekt på å være en spydspiss for innovasjon og teknologi innenfor sitt spekter av produkter. Mavic stiller opp for rytterne i de største rittene med teknisk assistanse. For mer informasjon sjekk vår hjemmeside: mavic.com, Facebook siden, YouTube og Vimeo video kanaler.

www.mavic.com

SAS

Offisiell leverandør

© SAS
Sas

Vi jobber hele tiden med å gjøre reiseopplevelsen så enkel som mulig for deg.
SAS er Skandinavias ledende flyselskap med et attraktivt tilbud til dem som reiser mye. Med mer enn 120 destinasjoner, mer enn 1000 daglige avganger, Fast Track, nye lounger og app mener vi at vi er på god vei. Vi har forenklet vårt servicekonsept på alle Europa-rutene. Du kan velge mellom SAS Go og SAS Plus. Med SAS Go får du mange fordeler som å velge sitteplass, SMS-innsjekking, boarding-kort i SAS-appen, 23 kg bagasje, kaffe og te og aviser i SAS-appen. Med SAS Plus får du enda flere fordeler som Fast Track, SAS lounge, mer benplass og måltider om bord. Er du i tillegg EuroBonus-medlem, opptjener du poeng verden over med SAS og partnere, og våre Star Alliance flypartnere når du flyr, leier bil, bor på hotell eller shopper. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord.
Bestill reisen på

www.flysas.com www.sas.no

WIDERØE

Offisiell leverandør

© WIDERØE
Wideroe

Widerøe’s Flyveselskap AS
Widerøe er Skandinavias største regionale flyselskap med ruteflyvning til 43 destinasjoner I Norge og 4 I utlandet. Vi flyr til spennende og kjente destinasjoner som Lofoten, Nordkapp (Honningsvåg), de norske Fjordene, Helgeland og Kirkenes ved grensen til Russland.

Norge Rundt-billetten
Vil du oppleve mer av Norge kan vi anbefale Norge Rundt-billetten. Fly ubegrenset på vårt rutenett i Norge i 2 uker i sommer. Priser fra 2.790,-. Se wideroe. no/norgerundt.

Fly and Bike
Utforsk våre destinasjoner fra sykkelsetet. På utvalgte flyplasser i Nord-Norge kan du nå leie sykkel som kan hentes og leveres på flyplassen. Enkelt, rimelig og miljøvennlig.
Se wideroe.no/flyandbike

www.wideroe.no www.wideroe.no/en

BUFETAT

Samfunnspartner

BUFETAT

Bufetat, region nord
Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) har ansvar for det statlige barne- og familievernet og adopsjon. Etaten er underlagt Barne, ungdoms- og familiedirektoratet og er organisert i fem regioner. Region nord har ansvar for Nordland, Troms og Finnmark.
Bufetat tilbyr det kommunale barnevernet differensierte og spesialiserte barnevernsinstitusjoner, fosterhjem og spesialiserte hjelpetiltak i hjemmet. Ansvaret for fosterhjemsrekruttering er lagt til Bufetat. Etaten skal sikre at det finnes tilstrekkelig med fosterhjem og bidra til forsvarlig kvalitet gjennom opplæring og generell veiledning.
Bufetat, region nord har fire fosterhjemtjenester lokalisert rundt om i landsdelen.

Fosterbarn er som alle andre barn - forskjellige
Felles for alle fosterbarn er behovet for voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet. Mangfold hos fosterbarna betyr et behov for mangfold hos fosterforeldrene. Felles for alle fosterhjem er at de består av voksne med god omsorgsevne og overskudd til barna.
Behovet for fosterhjem øker med 10 prosent hvert år. Derfor trenger Bufetat flere fosterhjem, slik at alle barn og unge som trenger det får et godt fosterhjem til riktig tid.
Rundt 53 000 barn og unge mellom 0-18 år får hjelp av barnevernet i Norge. Kommunalt barnevern hadde overtatt omsorgsansvaret for 17 % av barna som fikk hjelp i 2013. 8 av 10 barn som ikke kan bo hjemme bor i et fosterhjem.
I Region nord bor det rundt 1250 barn i fosterhjem.

Om fosterbarna:
- Nærmere halvparten av fosterbarna er 12 år eller yngre. Resten er 13 år og eldre.
- Det er omtrent like mange jenter som gutter i fosterhjem.
25 % av fosterbarna i Norge har minoritetsbakgrunn.
- Hovedårsaken til plassering i fosterhjem er foreldres manglende omsorgsevne.
- Fosterbarna har langt høyere forekomster av psykiske problemer enn barn flest.
- Forskning viser at fosterbarns problemer avtar etter plassering i fosterhjem (NOVA), og at barn som har bodd i fosterhjem klarer seg bedre på skolen og en høyere andel oppnår en positiv voksenkarriere enn øvrige barnevernsbarn.
90 % av fosterforeldre i Nord-Norge sier i en undersøkelse at gleden ved å se positive endringer ved barnet er avgjørende for å bli fosterhjem.
Alle barn trenger en familie som støtter dem slik at de får mulighet til å hente ut sitt potensiale. En god oppvekst varer livet ut!

www.bufetat.no

MEDIASKJERM

Offisiell annonseringspartner

© MEDIASKJERM
Mediaskjerm

Nord-Norges ledende aktør på formidling på digitale skjermer
MEDIASKJERM Norge AS er en totalleverandør av informasjon og annonsering på digitale skjermer.
MEDIASKJERM leverer helhetlige, skreddersydde løsninger for bedrifter og frivillige organisasjoner. Våre skjermer finnes på hurtigbåter, ferger, hotell og i det offentlige rom over hele Nord-Norge.
MEDIASKJERM leverer framtidsrettede løsninger innenfor hardware- og software teknologi på digitale skjermer.
MEDIASKJERM leverer teknisk utstyr, tekniske løsninger, monterer skjermer og tilrettelegger for brukervennlige løsninger.
ATEA, partner innen hardware, er Nordens ledende leverandør av IT infrastruktur.
VERTISEIT, svensk partner innen utvikling av booking og publiseringsløsninger, er en internasjonalt anerkjent aktør innen internettbasert, elektronisk publisering i det offentlige rom.
MEDIASKJERM er på digitale skjermer; Der folk ferdes.

www.mediaskjerm.no

TV2

Offisiell kringkaster

Tv2

TV2 er Norges største kommersielle mediehus. Etablert i 1992 da Stortinget ga tillatelse til den første landbasert kommersielle TV-kanalen. TV2 Sporten startet direktesendinger fra Tour de France i 2003 og bidro til en eventyrlig vekst i sykkelinteressen i Norge. TV2 har siden ideen om et internasjonalt etapperitt i Nord-Norge ble lansert, vært en aktiv partner for å etablere Arctic Race of Norway. Dette er i tråd med en langsiktig satsing på sykkel for mediehuset TV2. Etapperittet vil gjennom TV-sendingene få en vesentlig nasjonal og internasjonal eksponering av de sosiale og kulturelle verdiene som er i Nord-Norge, parallelt med en synliggjøring av de teknologiske og forretningsmessige mulighetene landsdelen byr på. TV2 vil som samarbeidspartner til Arctic Race of Norway skape et verdifullt og synlig norsk sykkeleventyr sammen med arrangører, samarbeidspartnere og folk i Nord-Norge.

www.tv2.no

Trøyebærere etter etappen 4

S'abonner

Recevez des informations exclusives sur l'Arctic Race of Norway

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partnere til Arctic Race of Norway